10 Aralık 2015 Perşembe

Siyez Buğday Unundan beş çayı kurabiyeniz


Malzemeler:

125gr *kars yayık tereyağınızı, oda sıcaklığında
1 *köy yumurta sarısını (beyazı kenarda ayırın)
 100gr kuru üzüm veya hurma, yıkanmış ve ince doğranmış (hurma)
200gr *siyez buğday unu
 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
 ½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
¼ tatlı kaşığı toz tarçın
¼ tatlı kaşığı den az toz karanfil (opsyonel)
 Süslemek için badem file ve damla çikolata

Tarif:

1.      Mutfak robotunda oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve kuru üzüm/hurmayı iyice karıştırın 2 dakika
2.      Yumurta sarısı ve portakal kabuğu rendesi ekleyin, tekrar çalıştırın 1dakika
3.      Bir kapta, un, tuz, karbonat ve baharatları iyice karıştırın
4.      Mutfak robottaki karışımlar un karışıma ekleyin, spatula veya elliniz ile iyice karıştırın
5.      Hamur karışımı tezgâhınızda dikdörtgen rulo şekle getirin, streç film ile sarın ve buzdolabında 2 saat bekletin (veya derin dondurucuda yarım saat).
6.      Fırını 165C de ısıtın, fırın tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıdı ile kaplatın
7.      Buzdolabından çıkartınız hamuru keskin bıçak ile ince dilimler kesin ve fırın tepsisine yerleştirin 1.5cm boşluk bırakarak (hamur çok az kabaracak)
8.      Hamur dilimlerin üzerine beyaz yumurtayı sürün ve badem fileler, damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
9.      165C yaklaşık 12 dakika veya üzerine kızarıncaya kadar pişirin. Bitince hemen fırından çıkarın, 5 dakika sonra ızgara tel üzerinde bırakın soğumaya.


Siyez Buğday Ununyla Yapılan Kurabiyem